Grad Oroslavje

Grad Oroslavje proteže se na 32 četvorna kilometra i obuhvaća osim samog naselja Oroslavja još i naselja AndraševacKrušljevo SeloMokriceSlatinu i Gornje Oroslavje. Broji oko 6.500 stanovnika, a status grada ima od 1997. godine dok se ime Oroslavja spominje se još početkom 13. stoljeća. Oroslavje je smješteno na prostoru kojeg s južne strane omeđuje Županija zagrebačka, sa sjeverozapadne strane Grad Zabok, sa istočne strane Općina Bedekovčina i Grad Donja Stubica, te s jugoistočne strane Općina Stubičke Toplice, no još graniči s općinama Veliko Trgovišće i Jakovlje.

Oroslavje se nalazi na prostoru glavnih cestovnih prometnica, Zapadna Europa, Zagreb, Jadranska obala, Slavonija, a s takvom prometnom povezanošću otvorena su mu vrata gospodarskog, poljodjelskog, turističkog i kulturnog  razvoja.

Povijest grada Oroslavja vezana je uz dva dvorca oko kojih se stoljećima odvijao cjelokupni gospodarski, društveni, kulturni, ali i sportski život. U Oroslavju su česti gosti bili ili su čak živjeli i radili i poznati umjetnici kao što su Franz Liszt, Vlaho Bukovac, Bela Čikoš – Sesia, Mirko Rački, August Šenoa, Ksaver Šandor Gjalski, Antun Gustav Matoš i drugi.

Industrijsko središte

Dolaskom industrijalizacije krajem 30-tih godina 20. stoljeća Oroslavje postaje najveće industrijsko središte u Hrvatskom zagorju ponajviše u području tekstilne industrije, a zajedno s industrijskim napretkom počinje se razvijati bogati društveni, kulturni i sportski život pa je tako prva tekstilna škola na području bivše Jugoslavije osnovana baš u Oroslavju i to 1927. godine.

Oroslavska tekstilna industrija na kojoj je izraslo današnje Oroslavje gotovo više ne postoji, ali naša tvrtka ipak odolijeva takvim tendencijama i već godinama uspješno posluje i širi svoje proizvodne kapacitete ustrajno radeći na povećanju kvalitete osuvremenjivanjem proizvodnoga procesa i usavršavanjem svojih radnika.